Nijmegen

Uit eten gaan is echt mijn ding en kan ik er echt van genieten. Al helemaal als de lente zich laat zien met heerlijke temperaturen. Zie jij het al voor je: ” Als het 20 graden is en de zon volop schijnt, om lekker uit eten te gaan buiten op het terras van het restaurant”. Nou, ik wel hoor! Ik woon zelf in Nijmegen en ga zo af en toe lekker uit eten. De restaurants die hieronder staan heb ik zelf een keer bezocht of heb ik hele goede verhalen over gehoord. Ga jij een keer heerlijk uit eten in Nijmegen? Ga zeker dit lijstje dan eens af en wie weet zit er wat voor jou tussen!

De Stadstuyn

“De Stadstuyn, al meer dan twaalf jaar een bekend en bemind restaurant. Informeel en voor een breed publiek toegankelijk. De ruim opgezette eetgelegenheid met toch een intieme sfeer, maakt de stadstuyn uitermate geschikt voor zowel groepen als individuele gasten.”

De Stadstuyn ligt aan de graafseweg in het centrum van Nijmegen. Op loopafstand van het Centraal Station, het keizer karelplein en natuurlijk van het shop gedeelte van Nijmegen centrum.

Ik ben nu al twee keer uit eten geweest bij dit heerlijke restaurant en ik ben er helemaal weg van. Zelf vind ik de rundercarpaccio hier echt ‘ goddelijk’. Hou je van carpaccio? Dan moet je zeker deze eens geprobeerd hebben.

www.destadstuyn.nl

Don pablo

“Don Pablo is geheel ingericht in de Zuid-Amerikaanse stijl. Laat je verrassen door de kleurrijke schilderingen, swingende salsamuziek en heerlijk eten. Don Pablo is oorspronkelijk gespecialiseerd in de Mexicaanse keuken. Naast Mexicaans eten hebben zij het assortiment uitgebreid met Argentijnse grillgerechten, tapas en exotische cocktails.”

Dit was eerst het favoriete restaurant van mij en mijn vriend. Heerlijke spareribs of andere gerechten voor een betaalbare prijs en voor iedereen toegankelijk. Als je met meer dan 4 personen uit eten wilt gaan, dan zal ik bij voorkeur doordeweeks uit eten gaan. Anders zou je nog wel eens langer moeten wachten op je gerechten.

www.donpablo.nl

Bistro flores

“Bistro flores heeft een ambachtelijke productkeuken, geinspireerd door verschillende seizoenen en een veelheid aan producten uit diverse streken. Ze maken authentieke Europese gerechten met mediterrane wortels.”

Bistro flores is gelegen in het centrum van Nijmegen en heeft heerlijke gerechten met een mediterraans tintje. Reserveren is mogelijk vanaf 7 personen en mocht er nog even geen plek is, kan je er als nog rustig plaatsnemen en genieten van een drankje.

Zelf heb ik hier nog niet gegeten, maar ik heb hier wel goede verhalen over gehoord. Vooral voor heerlijke vleesgerechten kan je hier terecht.

www.bistroflores.nl

Grut eten en drinken

“In Grut hebben zij maar één ambitie:we willen iedereen laten genieten van heerlijke gerechten met smaakcombinaties, die je zintuigen alleen maar prikkelen, met wijnen die de uitdaging van het gerecht aankunnen en vervolmaken, en dit alles in een sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Alles wordt vers bereid. De keuken is Frans en Italiaans georiënteerd met een flinke “knipoog” naar het oosten. Er wordt hoog op smaak gekookt”

Grut is gelegen in Nijmegen-Oost en ligt op een kleine afstand van het centrum. Reserveren is alleen mogelijk voor groepen en op twee tijdstippen (17.30 of 20.30 uur)

Zelf heb ik hier nog niet gegeten, maar het staat nog zeker op mijn ‘to-eat list’. Ook hier hoor ik alleen maar goede verhalen over.

De firma

“Bij de firma kan je genieten van een super diner, maar natuurlijk kan je ook langskomen als je wilt genieten van een lekkere cocktail, een fantastisch glas wijn wilt drinken of om alleen even hoi te zeggen! De Firma is een plek voor iedereen die zich jong voelt en die ervan houdt om verrast te worden. Huisgemaakt, seizoensgebonden, vers en duurzaam zijn waarden die voor ons de basis zijn. Goed, simpel eten zonder poespas! De firma serveren kleine gerechtjes die je lekker samen kan delen. De Firma is anders dan anderen en we willen dwars tegen stijlvervlakking en clichés ingaan.”

De firma ligt aan de waalkade in het centrum van Nijmegen. Reserveren is mogelijk voor iedereen.

Ook hier heb ik nog niet gegeten, maar staat ook zeker op mijn ‘to-eatlist’. De recensies zijn goed en scoort een 7.8, dus dat belooft wat!

www.defirmanijmegen.nl

Incredible

“Incredible is een leuke en informele restaurant met voor iedereen wat wils. Het restaurant straalt gezelligheid uit en heeft een creatieve ‘touch’. Het restaurant is leuk en apart ingericht, iets wat je niet vaak tegen zult komen bij een restaurant en dit maakt het nou zo leuk. Ook de menukaart toont allemaal heerlijke gerechten. Nog op zoek naar een slaapplek na het uit eten of uitgaan? Ook is Incredible een hotel, waar je heerlijk kunt overnachten”

Incredible is gelegen in Nijmegen centrum. Onbekend of reserveren mogelijk is.

Na het uit eten bij een ander restaurant zijn mijn vriend en ik hier nog gezellig wezen na borrelen. Naast een leuke lounge gedeelte, zag het eet gedeelte er ook heel gezellig uit. Wij zijn dan ook zeker van plan om hier nog een keer lekker te gaan eten.

http://www.in-credible.nl

Staat er een restaurant nog niet tussen, maar die ook echt aan deze lijst toegevoegd moet worden? Laat jouw leuke ervaring met dit restaurant aan mij weten en ik zet hem er tussen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here