Mooie plekjes om te bezoeken

(foto: Flickr)

Of het nou zomer is of juist winterweer, iedereen verlangt wel eens naar een reisje naar de zon. Lekker aan het strand liggen en genieten van de zonnestralen die zich hier in Nederland niet heel veel laten zien. Vakanties kunnen echter helaas nogal duur zijn. Toch zijn er manieren waarop een vakantie naar de zon niet eens heel duur hoeft te zijn. Ook van een goedkopere vakantie kun je intens genieten als je het op de goede manier aanpakt. Daarom willen wij je graag wat meer vertellen over de manieren waarop je hiervan kan profiteren. Misschien kom je wel achter manieren waar je zelf niet eens aan had gedacht. In ieder geval zullen we je in de vakantiestemming brengen.

Met de Auto op Vakantie

Het vliegtuig is behoorlijk duur en kan de kosten van je vakantie aardig opschroeven. Benzine is ook niet goedkoop maar toch kan het, vooral als je met een groep mensen samen gaat, al snel wat goedkoper uitpakken. Een ander groot voordeel van deze manier van reizen is dat je op je bestemming ook meteen een auto tot je beschikking hebt. Je hoeft dan geen auto te huren en kunt toch heel wat van de omgeving zien. Ook dit drukt de kosten van een vakantie aanzienlijk. En daarbij zie je ook nog eens wat van de omgeving terwijl je onderweg bent. Zo begint je vakantie al op het moment dat je de straat uit rijdt. Controleer wel altijd of je de goede autoverzekering voor het buitenland hebt.

Met de Caravan of Camper of Vakantie

Omdat we het over zonvakanties hebben is het zeker een idee om eens na te denken over een camper of caravan in plaats van een hotel of resort. Een camping is vaak goedkoper maar heeft wel dezelfde voorzieningen als een resort. Ook een camping heeft een zwembad, restaurant, bar en ander soort entertainment die je de hele vakantie bezig kan houden. Reis af naar een camping in het zonnige Frankrijk, Spanje of Italië en geniet van het mooie weer. Je hebt een plek om te slapen, gras om een zitplek uit te zetten en de faciliteiten van de camping. Wat wil je nog meer? Ook kun je van camping naar camping gaan. Zo heb je de vrijheid te gaan en staan waar je wilt. Ook zie je nog eens wat van het land.

Vroegboekkortingen

Mocht je toch wat verder weg willen en een hotel en/of vlucht willen boeken, dan is het handig dit van tevoren al goed vast te leggen. Als je al heel vroeg in het jaar weet waar je naartoe gaat, dan kun je namelijk kijken of er nog een vroegboekkorting loopt voor jouw gekozen bestemming. Hotels, resorts en andere aanbieders van verblijfplaatsen vinden het namelijk prettig al lang van tevoren te weten wie er bij hen komen verblijven. Zo weten ze zeker dat ze helemaal vol zullen zitten en er geen kamers leeg staan.

Last Minutes

Het andere uiterste is ook goedkoper. Mensen zeggen helaas op het laatste moment af. Toch willen hotels en resorts graag hun kamers en andere accommodaties vol hebben. Daarom kun je soms leuke last minutes scoren als je bereid bent op vrij korte termijn te vertrekken.

En dit zijn maar een paar ideeën van dingen die je vakantie een stuk goedkoper kunnen maken. Zit er iets voor je bij? En misschien weet je zelfs nog wel wat handige manieren om geld te besparen tijdens je vakantie. Zo ben je nooit duurder uit dan nodig.

Dus, waar wacht je nog op? Ga snel naar Solmar en bekijk waar jij deze tips van de zomer gaat gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here