Kunst in de straten van Parijs

“Gaaf!” Dat is wat ik dacht toen ik hoorde dat Shepard Fairey in Parijs zijn kunsten aan het vertonen was. De kans is groot dat je niet weet wie Shepard Fairey is, daarom een korte introductie: Shepard Fairey is een  wereldberoemde graffiti-artiest. Afkomstig uit de skateboard scene, hij werd voor het grote publiek bekend dankzij zijn “Hope” poster van de campagne van Barack Obama. Zijn werk is in diverse Europese steden te bewonderen, waaronder dus Parijs.

Een unieke kans, dus snel alles in orde gemaakt voor een cultureel weekend Street Art in Parijs (3 dagen, 2 nachten). Vrijdagochtend vroeg vanuit Amsterdam met de Thalys vertrokken met bestemming Parijs. In Parijs van te voren een accommodatie geboekt met 3 sterren voor slechts €40 per nacht. Niet duur, zeker omdat het hotel in één van de mooiste arrondissementen van Parijs ligt: Montmartre; o.a. bekend van (de Sacre Coeur, de Moulin Rouge en het artistieke plein Place du Tetre. Op dit plein hebben wereldberoemde kunstenaars als Picasso, Renoir en Toulouse-Lautrec gewerkt. Een toepasselijke plek om te overnachten tijdens een weekendje Street Art.

Shepard Fairey is de Michael Jordan, de Johan Cruijff, de Tiger Woods van de Street Art. Hij werkt met sjablonen die hij op een geweldige manier inzet. Daarnaast maakt hij gebruik van de muur als geen ander. Kortom na aankomst en inchecken gelijk op zoek gegaan om hem te vinden. En dat ging eigenlijk vrij makkelijk. Via Twitter kon ik via andere fans achterhalen waar Fairey actief was. Gelukkig heeft Parijs een perfect metronetwerk waardoor ik hem nog aan het werk kon zien. Precies waar ik hoopte en een bijzondere ervaring. Zo volg je iemand jarenlang via websites en dan zie je hem werken! Veel foto’s gemaakt en een meer dan geslaagde dag.

Maar Parijs kent nog veel meer Street Art. Dus na zaterdag enkele musea te hebben bezocht. Ging ik de laatste dag van mijn bezoek aan Parijs op zoek naar nog meer Street art. Op internet had ik al een aantal werken gezien die ik graag wilde zien, dus met een lijstje met straatnamen trok ik al fotograferend door Parijs heen.

Een top weekend Parijs werd hiermee afgesloten. Mooi en voldaan reisde ik kijkend naar de gemaakte foto’s op de camera terug naar Amsterdam.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here