Gereguleerde Overnachtingsplaatsen

Gedurende de afgelopen maanden hebben veel lezers ons tips doorgegeven van
vrije overnachtingsplaatsen, reisroutes en sanistations. Graag geven we die aan onze lezers door onder het motto: .”Voor lezers, door lezers”. De redactie kan echter niet instaan voor de juistheid daarvan en of de geschetste mogelijkheden nu nog bestaan, omdat geen controle heeft plaatsgevonden. 

Hamoir:
Zo ontvingen we een mailt je met een vrije plek in de Belgische Ardennen, gelegen te Hamoir aan weg 66. Hij schrijft: “Komende vanaf Huy door het plaatsje heen rijden en voor de brug zijn er aan de linker- en aan de rechterzijde aangegeven camperplaats. Je staat langs de Ourthe vlak bij het centrum van Hamoir. Aan de linkerzijde sta je vlak bij de camping en aan de rechterzijde bij sportvelden aan een doorlopend fietspad. Er zijn geen faciliteiten.

Panne:
De meest bekende en tot voor kort druk gebruikte plek voor kampeerauto’s op het Koningsplein in het Belgische kustplaatsje Panne, blijft de gemoederen bezighouden. Aanvankelijk was het aan het begin van dit jaar helemaal verboden om er nog met een kampeerauto te komen. Nu heeft het gemeentebestuur een besluit genomen, dat kampeerauto’s er overdag wel worden toegelaten, tussen 08.00 en 23.00 uur. Maar voor de nacht mogen ze er niet blijven staan. Ook niet als ze leeg zijn, dus men er niet in slaapt.
Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft men hiertoe besloten, omdat het de laatste jaren steeds vaker voorkwam dat kampeerauto’s er de hele zomer bleven staan. “Dat waren dan wel geen recreanten, maar mensen die zich op die manier een tijdje in onze gemeente vestigden. Dat konden we niet tolereren. En aangezien we geen onderscheid in kampeerauto’s kunnen maken, hebben we nu deze regeling ingesteld”, aldus de woordvoerder, die er nog aan toevoegde, dat ook protesten van eigenaren van campings in de omgeving hiertoe hebben geleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here