Wat is het beste soort vuil? Het soort dat je in de eerste plaats nooit in je huis toelaat. Dat is vuil op zijn juiste plaats – vuil die je niet hoeft op te ruimen. Het is veel makkelijker om een ​​probleem op te lossen voordat het wortel schiet, dan om het te repareren nadat de schade is gedaan. Dus hier is veel advies over hoe je vuil in zijn sporen kunt stoppen.

 1. Houd vuil op de schoonloopmat

Eigenlijk, wat je wilt doen, stop het vuil in je huis – met name op de zolen van je schoenen. Er zijn andere manieren waarop vuil erin komt – hierbij kan je denken aan vuil die door de lucht en open ramen komt – maar wat je op je voeten mee brengt, is van veel groter belang.

Gebruik dus schoonloopmatten bij elke ingang van je huis, binnen en buiten. Het merendeel van het vuil in je huis komt van buitenaf, het grootste deel komt onopgemerkt op schoenen die niet lijken of modderig zijn.

 1. Het kiezen van de juiste schoonloopmat

Door de juiste schoonloopmat te kiezen, vermindert u de tijd die u aan het schoonmaken besteed en vuilnis achterhaalt. De sleutel hier is de grootte van uw mat. Voor een mat om grondig te werken, moet het langer zijn dan een typische sprong. Een mat moet lang genoeg zijn zodat u met beide voeten over kan lopen voordat u binnenkomt, met de breedte niet groter dan de deur zelf. Dus mensen die naar het huis komen, lopen er letterlijk langs, en verplaatsen vuil op de mat als ze dat doen.

Acryl met een vinyl- of rubberen achterkant is de beste keuze voor een schoonloopmat, omdat u het van de buitenkant kan stofzuigen en of schudden om het vuil te ontdoen. Koop een schoonloopmat van uw smaak, maar verschillende tinten donkerder. Zo verbergt het het ergste van het vuil. Matten voor buiten uw deur zijn meestal gemaakt van rubber. Als u in een land woont of een oprijlaan heeft die zeer modderig wordt, houd u een draadrek onder de mat. Dit is handig als uw familie of gasten hun modder of schoenen moeten schrapen voordat ze binnenkomen.

 1. Vloermatten zijn ook een goed idee

Vloermatten zijn ook een goed idee in de buurt van veel verkeer of sprake van vlekken, zoals de koelkast, het bad en het toilet. U moet echter altijd afwegen of u op een tapijt kan glijden of uitsteken, plus hoe u het uiterlijk ziet. Dus de meeste mensen kiezen ervoor om geen mat voor de wastafel te hebben.

 1. Schoonloopmatten hebben minimaal onderhoud nodig

Neem ze af en toe uit en geef ze een goede schudt buurt om het stof  er uit te schudden ook eens met de stofzuiger wil ook helpen.

 1. Wanneer matten echt smerig zijn

Wanneer de matten echt smerig zijn, spuit ze in en schrob ze met een spuit vloeibare zeep in warm water. Spoel en laat ze grondig drogen. Zorg ervoor dat de matten helemaal droog zijn voordat u ze op de vloer plaatst. Als er onder de schoonloopmat vocht wordt zit kan uw vloeren beschadigen. Vervang matten als ze dun worden, versleten zijn ze minder effectief en worden ze sneller vies.

 1. Om het vuil in uw huis te verminderen

Om het vuil in uw huis te beperken, beperkt u het aantal ingangen dat gebruikt wordt. Op deze manier vangt u het vuil op de plaatsen waar mensen en huisdieren veel lopen. En als de meeste mensen uw huis binnengaan via een kamer die een makkelijk afvegende vloer heeft, zal het meeste van het vuil nooit uit de eerste ruimte verplaatsen en in de rest van je huis.

 1. Maak uw huis een schoen vrije zone

Maak uw huis een schoen vrije zone voor iedereen. Vraag familieleden, gasten en vrienden om hun schoenen net binnen de ingang te schuiven. Geef een decoratieve mand of een andere houder waar mensen hun schoenen kunnen plaatsen.

 1. Ontwerp om vuil te verminderen

Het is niet elke dag dat u nieuwe meubels koopt of de keuken of de badkamer opnieuw opbouwt. Maar wanneer u dat doet, kies dan de meubels verstandig. Denk altijd als je koopt, “zal dit het schoonmaak werk verhogen dat ik over het huis moet doen?”

Lamineer- en massief houten vloeren lijken bijna hetzelfde, maar er is maar één die nodig is om te wassen en te renoveren. Het laminaat heeft meestal gewoon een vacuüm nodig. Voor keukenbladen, vindt u dat solide oppervlakken – in plaats van tegels, en in het bijzonder kleine tegels – geen groeven en gaten hebben waar het vuil kan verzamelen. Door de tijd heen kunnen gordijnen en jaloezieën magneten worden voor stof en spinnenwebben. In plaats van stoffen materialen, kies stoffen die met een vlek- en stofbestendige afwerking zijn behandeld, of behandel de stof zelf met een product die stof beschermend is, volg natuurlijk de instructies van de verpakking.

 1. Sluit uw deuren

Vuil houdt gewoon van reizen. Het is het gelukkigste als het vrij overal over je huis kan rondlopen, in hoekjes en schuilplaatsen verstoppen waar het meest arbeidsintensief is om te vinden en te verwijderen. Dus stop vuil aan de deur. Dat is gewoonlijk, houd je deuren, laden, kasten, kasten en andere hindernissen gesloten. Dit zal vuil in het open houden, waar stofzuigers en reinigingsdoeken er gemakkelijker mee kunnen omgaan.

Als u aan een rommelig, stof producerend project in het huis werkt, houd de deuren naar de kamer waarin u werkt. Beter nog, hang plastic platen over de deur en eventuele luchtafleidingen om het stof in één kamer te beperken.

Was de jaloezieën en andere vuil afzettingen raamwerken zoals netgordijnen regelmatig af. Onthoud dat vuil Houdt van reizen en als een magneet optreedt.

 1. Slimme trucs voor huisdieren

Elk huisdier met gemakkelijke toegang tot de tuin brengt veel van het buitenleven in op haar jas en poten naar binnen. Houd je honden en katten schoon en neem preventieve maatregelen wanneer je weet dat ze bijzonder vies zijn, waardoor het hoeveelheid vuil die ze in je huis kunnen brengen, verminderd.

 1. Houd een schone lap of handdoek aan de deur die uw huisdier gebruikt, zodat u zal onthouden om modderige, natte poten en klauwen af ​​te vegen voordat uw geliefde dier lelijke sporen door het hele huis maakt.
 2. Eens per week, borstel uw hond buiten en geef zijn vacht een goede overgang met het type weer dat wordt aanbevolen voor haar vacht. Doe dit ver weg van het huis, zodat de haren niet binnenin tuimelen.

 

 1. De beste manier om huisdierhaar uit meubels en andere oppervlaktes te verhogen, is om met een vochtige spons of doek te wrijven. Het haar zal zich verzamelen in klompen en op je doek. Een uitstekend alternatief is een rubberhandschoen, wrijf snel heen en weer. Het zal de haren bundelen. Of u zou gebruik kunnen maken van een van die speciale rubberen borstels met nopjes erop, dat is bedoeld voor verzorgingskatten en fijn harige honden (verkrijgbaar bij huisdierwinkels).

 

 1. Niets slaat op uw stofzuiger om het huisdier uit uw tapijten en tapijten te trekken. Als u een aantal huisdieren of een dier heeft die veel schuurt, kan het de moeite waard zijn om een ​​stofzuiger te overwegen die speciaal is ontwikkeld om vachten/haren te behandelen. Ze hebben meestal grotere zuigkracht voor het opzuigen van haren en speciale filters om potentiële allergenen te vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here